Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία για τον Παναθηναϊκό καθώς ο σύλλογος έχει γιορτάσει δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων ανωμάλου δρόμου σε διαφορετικές χρονιές, το 1931 και το 1968 ενώ το 2018 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας ο Κώστας Γκελαούζος

Οι «πράσινοι» αθλητές ανταποκρίθηκαν πλήρως στο απαιτητικό αγώνισμα και κατάφεραν να γιορτάσουν τη κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Αναλυτικότερα το 1931 ο «σύλλογος μεγάλος» πανηγύρισε τη κατάκτηση του πρωταθλήματος  στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τερματισμός και η εκκίνηση πραγματοποιήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η διαδρομή ήταν μήκους 9 χιλιομέτρων.

Από τους αθλητές του «τριφυλλιού» ξεχώρισε ο Χρύσανθος Τσουκαλάς (φωτό) όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση , ενώ πολύ καλό ήταν το πλασάρισμα του Βλάχου όπου τερμάτισε στη πέμπτη θέση.

Παράλληλα ο Χρήστος Σάρρας ήταν έβδομος ενώ ψηλά στη βαθμολογία ήταν και ο Ράμμος.  Κατά συνέπεια αυτές οι θέσεις έδωσαν στο καμάρι της Αθήνας τη πρώτη θέση , αφήνοντας πίσω τον Ηρακλή.

Στο μεταξύ πράσινο βάφτηκε  και το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου του 1968 όπου ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής. Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Βούρος (10.000 μέτρα) εντυπωσίασε κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο με χρόνο  32.11 ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Ματάκη και Παπακωνσταντίνου.

Η παρουσία των πράσινων αθλητών χάρισαν στο σωματείο το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση στη πολλαπλή και την ομαδική βαθμολογία. Ακόμα το «τριφύλλι» δοξάστηκε και στη κατηγορία των Παίδων (2.000 μέτρα)  αφού ήταν πρώτο στη πολλαπλή βαθμολογία. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο άλσος Συγγρού με συμμετοχή 800 αθλητών.

Τέλος, το 2018 ο Κώστας Γκελαούζος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.