Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1965 για τη ξιφασκία του Συλλόγου.

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Τα πρώτα μαθήματα ξιφασκίας δίδαξε στον Π.Α.Ο. ο Τζον Σίριλ Κάμπελ το 1912  ενώ το τμήμα αναγνωρίστηκε επίσημα το 1926.

Το 1960 επανασυστάθηκε υπό τον Ξενοφώντα Χατζησαράντο πήρε το πρωτάθλημα το 1963 και το 1965  και   από το 1967 ως το 1974 ο Π.Α.Ο. κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές του Παναθηναϊκού συγκέντρωσαν 46 μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες από το 1969 έως το 1986. Η πιο πρόσφατη επιτυχία ήταν το χάλκινο μετάλλιο της Δέσποινας Γεωργιάδου στη σπάθη.

Κορυφαία χρονιά με βάση τους τίτλους θεωρείται το 1965 που η ξιφασκία του ΠΑΟ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, το πρωτάθλημα Ελλάδας στη βαθμολογία ομαδικών αγωνισμάτων, το πρωτάθλημα Ελλάδας γενικής βαθμολογίας, το πρωτάθλημα Ελλάδας γενικής βαθμολογίας στους άνδρες, το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ξίφος μονομαχίας ομαδικό, το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ξίφος ασκήσεως ομαδικό, το πρωτάθλημα Ελλάδας γενικής βαθμολογίας στους έφηβους, το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ξίφος μονομαχίας ομαδικό στους έφηβους, το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ξίφος ασκήσεως ομαδικό στους έφηβους και  το πρωτάθλημα Ελλάδας στη σπάθη στους έφηβους.