Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1984 για το τμήμα τοξοβολίας του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το τμήμα τοξοβολίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. είναι ένα από τα νεότερα τμήματα του συλλόγου καθώς ιδρύθηκε το 1981. Σύντομα όμως γνώρισε την καταξίωση με πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες και η πορεία του είναι ανοδική.

Κατά τη δεκαετία του ΄80 μάλιστα οι «Ρομπέν των Αθηνών» είχαν διακρίσεις και σε Βαλκανικούς αγώνες.

H είσοδος για το προπονητήριο της τοξοβολίας είναι στη Θύρα 2 της Λεωφόρου ενώ η ραγδαία ανάπτυξη της ακαδημίας θα φέρει σύντομα ακόμα περισσότερους «πράσινους» τοξότες στο βάθρο.

Το 1984 θεωρείται η πιο επιτυχημένη χρονιά του Συλλόγου (επί προεδρίας Μάκη Ιθακήσιου)  με βάση τους τίτλους που κατέκτησε καθώς πήρε το πρωτάθλημα Γενικής βαθμολογίας, το πρωτάθλημα Ελλάδας στους άνδρες (βαθμολογία), το πρωτάθλημα Ελλάδας  στο ομαδικό στους άνδρες, το φθινοπωρινό πρωτάθλημα Ελλάδας  στο ομαδικό στους άνδρες, το πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών στη βαθμολογία και το πρωτάθλημα Ελλάδας  στο ομαδικό στις γυναίκες.

Παράλληλα ο ΠΑΟ κατέκτησε  εκείνη τη χρονιά τους επαρχιακούς αγώνες Κομοτηνής στο ομαδικό και το τουρνουά Παναθηναϊκού FITA σε άνδρες και γυναίκες.