Ημέρα στίβου η 21η Οκτωβρίου για τον Παναθηναϊκό καθώς το τμήμα του κλασσικού αθλητισμού του «τριφυλλιού» έγραψε τη δική του ιστορία σαν σήμερα το 1956 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» δρομείς …τρέλαναν τα χρονόμετρα  στην σκυταλοδρομία των 4Χ100 πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Οι Καμπαδέλης, Κοτσιφάκης, Γεωργόπουλος και Πετράκης, που σάρωναν τους τίτλους εκείνα τα χρόνια, σημείωσαν επίδοση 1,32,00 και κατέκτησαν την κορυφή.

Παράλληλα έντονο παναθηναϊκό χρώμα είχε και το πανελλήνιο ρεκόρ την ίδια ημέρα  από την Εθνική  ομάδα με τους Ματσκανίδη και Κωνσταντινίδη του «τριφυλλιού» να τρέχουν σε 7.24.4 και οι άλλοι δύο ήταν οι Γ.Παπαβασιλείου και Ε.Δεπάστας.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο άθλημα το οποίο δεν είναι δημοφιλές στην Ελλάδα ωστόσο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες είναι ο δρόμος ταχύτητας των 100 που η μέτρηση του ωστόσο δεν είναι σε μέτρα άλλα σε γυάρδες.

Το συγκεκριμένο σύστημα μέτρησης είναι ιδιαίτερα γνωστό σε ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία κλπ και οι αθλητές του ΠΑΟ γνώρισαν καλά τα μυστικά του τις περασμένες δεκαετίες.

Αξίζει να επισημανθεί το μήκος των 100 γυάρδων είναι 91,44 μ. και δύο αθλητές του ΠΑΟ κατέχουν το Παναθηναϊκό ρεκόρ με τον ίδιο χρόνο. (10.0).

Πρώτος χρονικά το κατάφερε ο Ρένος Φραγκούδης στις 2 Ιουλίου 1933 και τον…ισοφάρισε ο Νίκος Γεωργόπουλος στις 21 Οκτωβρίου 1956.