Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο βόλεϊ πέρασαν ένα αξέχαστο τριήμερο στην Κύπρο γεμάτο εμπειρίες και ο γενικός αρχηγός του Συλλόγου Σωτήρης Νίκας μεταφέρει τους Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς στον κόσμο της ομάδας , τον πρόεδρο της ΕΝΠ κ.Λούη Γιαννάκη και στην ομάδα της Ένωσης Παραλιμνίου.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com σχετικά με το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο ο Σωτήρης Νίκας τόνισε « Ο Παναθηναϊκός διατηρεί στενούς δεσμούς με την Κύπρο εδώ και δεκαετίες και πρόκειται για μια ιδιαίτερη σχέση καθώς πολλοί αθλητές και αθλήτριες μας προέρχονται από εδώ ενώ υπάρχουν και αναρίθμητοι οπαδόι μας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον πρόεδρο της Ένωσης Παραλιμνίου κ. Λούη Γιαννάκη ο οποίος είναι ένας παράγοντας που λατρεύει όσο ελάχιστοι το βόλεϊ . Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να έχουμε άριστη φιλοξενία αλλά και να περιηγηθούμε σε ιστορικά σημεία της Κύπρου . Αναμφίβολα είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά να «παντρεύει» τον αθλητισμό με το κοινωνικό στοιχείο. Παράλληλα ως Παναθηναϊκός λέμε ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του Παραλιμνίου που είναι ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία της Κύπρου και πρωτοστατεί στον αθλητισμό της Κύπρου από το 1936 ενώ και στο βόλεϊ είναι από τις ομάδες που έφεραν το άθλημα στο νησί».

Επιπλέον ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στους «αιώνια πιστούς» της Κύπρου για τους οποίους υπογράμμισε «Η Κύπρος είναι γνωστή… Παναθηναϊκομάνα εδώ και χρόνια . Όποτε και να έρθει ο Σύλλογος στη Μεγαλόνησο δεν νιώθει σαν φιλοξενούμενος αλλά σαν… οικοδεσπότης. Ήταν συγκλονιστική η υποδοχή που μας επιφύλαξε ο κόσμος αλλά και η διάθεση του να εγγραφεί μέλος στον Σύλλογο. Τόσο ο σύνδεσμος του Παραλιμνίου αλλά και τα μέλη των υπολοίπων συνδέσμων μας αγκάλιασαν και αισθανθήκαμε σαν στο σπίτι μας.  Από εκεί και πέρα όλοι μας δώσαμε μια υπόσχεση να είμαστε στην Κύπρο και του χρόνου με ένα ακόμα πρωτάθλημα και την ευχή να μπορέσει να μπει ο κόσμος  και πάλι στις εξέδρες».