Σε σημαδιακές επισκέψεις προχώρησε σήμερα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού στην Κύπρο δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη ζεστασιά του Συλλόγου για τον συγκεκριμένο τόπο.

Ιστορικά ο Παναθηναϊκός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Κύπρο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η χτεσινή υποδοχή της ομάδας μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς η Κύπρος απαριθμεί χιλιάδες «αιώνια πιστούς» διαχρονικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός μετράει δεκάδες κύπριους αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα σπορ από την αρχή της ιστορίας του ενώ εδώ και δεκαετίες υπάρχουν σύνδεσμοι φίλων της ομάδας καθώς και σωματεία που φέρουν την ονομασία Παναθηναϊκός.

Στο πλαίσιο της γενικότερης στενής κουλτούρας που ενώνει τον Σύλλογο με την Κύπρο οι «πράσινοι» ξεναγήθηκαν το πρωί στο πολιτιστικό κέντρο Αμμοχώστου με τη συνοδεία του προέδρου του Παραλιμνίου κ. Λούη Γιαννάκη.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» ξεναγήθηκε στον χώρο και είδαν σχετικό βίντεο με την ιστορία της Αμμοχώστου.

Κατόπιν η ομάδα επισκέφτηκε την πύλη εισόδου στα κατεχόμενα , ενώ στη συνέχεια έκαναν κατάθεση στεφάνου στον τάφο των Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού, ο αρχηγός της ομάδας Σωτήρης Πανταλέων και  εκπρόσωπος της Θύρας 13 Κύπρου.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Παναθηναϊκός θα παίξει αύριο στις 7μ.μ. με την Ένωση Παραλιμνίου και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στον λίμπερο Γιώργο Στεφάνου που ταλαιπωρείται από μια θλάση και θα τον αντικαταστήσει ο Σωτήρης Συναδινός