Η νέα αγωνιστική σεζόν πλησιάζει και η Ακαδημία του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ανοίγει τις πόρτες της για ακόμα μια επιτυχημένη μπασκετική χρονιά!

Στην Ακαδημία Μπάσκετ του Παναθηναϊκού Α.Ο. γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά (αγόρια – κορίτσια) από 6 -16 ετών            (από 1-1-2004 έως 31-12-2014 ) έως τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού των 17 ατόμων ανά τμήμα .

Head Coach της Ακαδημίας μας για τη σεζόν 2020-21 θα είναι η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού Καπογιάννη Ελένη και την τεχνική επίβλεψη θα έχουν οι Μαντζιώρης Μιχάλης (Τμήματα αγοριών) και Ζιάκας Ανδρέας (Τμήματα Κοριτσιών).

Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 25/8 και θα πραγματοποιούνται μόνο από τη γραμματεία  των  Ακαδημιών Παναθηναϊκού Α.Ο. που βρίσκεται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ “Παύλος  Γιαννακόπουλος” στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.Η προπονήσεις για τη σεζόν 2020-21 θα έχουν διάρκεια 10 μηνών (31/8/20 – 30/6/21 ) και οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου 2020.Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προπονήσεων στο gallery του άρθρου.

Η καταβολή των εννέα (9) μηνιαίων συνδρομών για την αθλητική χρονιά 2020-21 (Σεπτέμβριος 2020 – Μάιος  2021) θα πρέπει να πραγματοποιείται αυστηρά τις πρώτες δέκα  (10) ημέρες κάθε μήνα.

Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής για τους αθλητές-τριες  της ακαδημίας διαφέρει ανάλογα με το τμήμα  στο οποίο συμμετέχει ο κάθε αθλητής και διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΜΗΝΙΑΙΕΣ   ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΠ

ΟΚΤ

ΝΟΕ

ΔΕΚ

ΙΑΝ

ΦΕΒ

ΜΑΡ

ΑΠΡ

ΜΑΙ

ΙΟΥ

2007 – 2008 – 2009 – 2010

50€

50€

50€

50€

100€

50€

50€

50€

50€

0€

2004-05  –  2006-07

45€

45€

45€

45€

90€

45€

45€

45€

45€

0€

2011-12  –  2013-14

35€

35€

35€

35€

70€

35€

35€

35€

35€

0€

Κορασίδες

40€

40€

40€

40€

80€

40€

40€

40€

40€

0€

Παγκορασίδες

40€

40€

40€

40€

80€

40€

40€

40€

40€

0€

Μίνι Κορίτσια 2009-10-11

30€

30€

30€

30€

60€

30€

30€

30€

30€

0€

Οι συνδρομές θα εξοφλούνται ΜΟΝΟ στην γραμματεία του κλειστού γυμναστηρίου «Παύλος Γιαννακόπουλος» .

Το κόστος για τα ρούχα όλων των αθλητών & αθλητριών  δεν συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια συνδρομή.

ΠΑΚΕΤΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

Ο ρουχισμός όλων των αθλητών και αθλητριών της ακαδημίας είναι της Ιταλικής εταιρείας MACRON και είναι υποχρεωτικός για όλα τα παιδιά της Ακαδημίας .

Το πακέτο ρουχισμού για όλα τα τμήματα (εκτός Νεανίδων – Κορασίδων)   περιλαμβάνει :

 • 1 Σετ Φόρμας (Επάνω & Κάτω)
 • 2 Φανέλες Εμφάνισης ( Πράσινο & Άσπρο)
 • 1 Σόρτς (Πράσινο)
 • 1 Τσάντα πλάτης (με θήκη παπουτσιών)

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ  120€

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Όλοι οι αθλούμενοι/νες στην Ακαδημία θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για συμμετοχή σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα. Οι αθλητές/τριες των αγωνιστικών τμημάτων θα υποβληθούν υποχρεωτικά από γιατρό της ομάδας στον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή/τριας. Παράλληλα θα παρέχεται η απαραίτητη ιατρική βεβαίωση για τα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία του covid-19.

Σε κάθε περίπτωση, στην γραμματεία της ακαδημίας  θα υπάρχουν διαθέσιμες φόρμες ιατρικού ιστορικού, τις οποίες μπορείτε να συμπληρώνετε και να υπογράφετε πριν από την πρώτη προπόνηση με τη βοήθεια του επαγγελματία υγείας που θα βρίσκεται στο χώρο.

Η ακαδημία μας θα παρέχει στους αθλητές και αθλήτριες τη δυνατότητα καρδιολογικού ελέγχου στο Ιατρείο του κλειστού Παύλος Γιαννακόπουλος για την έκδοση κάθε είδους ιατρικών βεβαιώσεων με επιπρόσθετο κόστος  15€.

Ο καρδιολογικός έλεγχος από γιατρό συνεργάτη της ακαδημίας μας θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (Από Δευτέρα 31/8 έως Τετάρτη 2/9 και ώρες 18:00 – 20:00).

Για όλα τα παραπάνω θα ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τήρησης των πρωτοκόλλων υγείας για την προστασία των αθλητών και προπονητών από την πανδημία του covid-19.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η ακαδημία μπάσκετ του Παναθηναϊκού Α.Ο. λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (γήπεδο Απ. Νικολαΐδης)   και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ “Παύλος  Γιαννακόπουλος” , στο κλειστό γυμναστήριο του   2ου Πειραματικού Γυμνασίου,  στα ανοιχτά γήπεδα  της οδού Μηλέων (πλησίον ΓΑΔΑ).

Η ενδυνάμωση των αγωνιστικών τμημάτων (Κορασίδες – Νεανίδες  – 2007 – 2008 -2009 ) θα πραγματοποιείται στο γυμναστήριο L.C.G. στο ΟΑΚΑ υπό την καθοδήγηση του γυμναστή της γυναικείας ομάδας Λεωνίδα Χριστακίδη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 • Υψηλό επίπεδο προπονητών με εμπειρία πολλών ετών .
 • Ολιγομελή τμήματα για την καλύτερη και δυνατή συνεργασία και προπόνηση.
 • Αξιολόγηση και έλεγχος προόδου 6μήνου  κάθε αθλητή-τριας
 • Παρουσία ιατρού σε όλους τους αγώνες .
 • Αποκατάσταση τραυματισμών από φυσιοθεραπευτή στο κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος
 • Παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού.
 • Επιτυχίες – Διακρίσεις αγωνιστικών τμημάτων .

Πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας είναι τα παιδιά να ευχαριστιούνται το μπάσκετ αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουν χαρακτήρα που να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η ομαδικότητα! Μέσω της εξειδικευμένης αυτής προσέγγισης οι προπονητές μας στοχεύουν  στην δημιουργία ενός πολυδιάστατου αθλητή και μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Παρακολουθείτε καθημερινά το δημόσιο  PAOBASKETACADEMY GOOGLE CALENDAR  της Ακαδημίας μας από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για την ημέρα – ώρα αλλά   και το χώρο άθλησης που θα κάνει προπόνηση ή αγώνα το τμήμα που ανήκει ο κάθε αθλητής-τρια .                                                               

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Συλλόγου στο  210 6447861

Ωράριο γραμματείας :
Δευτέρα – Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 10.00 – 14:00

email: [email protected]    facebook.com/paobasketacademy.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 2020-21

 • Οι αθλητές-ριες  πρέπει να συμπεριφέρονται κόσμια και με σεβασμό προς τους: συναθλητές,  προπονητές, διοίκηση, διαιτητές, γραμματεία, αντιπάλους, φιλάθλους και  γονείς.
 • Οι αθλητές-ριες  πρέπει να είναι συνεπείς και να παρευρίσκονται έγκαιρα σε όλες τις κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις της ομάδας . Οφείλουν να βρίσκονται στο γήπεδο 10 λεπτά τουλάχιστον πριν την έναρξη της προπόνησης και οι αθλητές-ριες των αγωνιστικών τμημάτων θα πρέπει βρίσκονται στο γήπεδο των αγώνων ή των εκδηλώσεων την ώρα που τους έχουν ενημερώσει οι προπονητές τους  ή το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα .
 • Η παρουσία των  παιδιών στις προπονήσεις είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Εξαιρέσεις για τυχόν απουσία από τις υποχρεώσεις της ομάδας είναι λόγω ασθένειας ή μαθημάτων αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή τους. Τα παιδιά ΔΕΝ θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων αν δεν παρακολουθούν ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων .
 • Η συμμετοχή των παιδιών  στους αγώνες καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τον προπονητή του τμήματος και δεν επιτρέπετε στους γονείς να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό . Σε περίπτωση που συμβεί  η ακαδημία του Παναθηναϊκού ΑΟ έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει ή να απομακρύνει τον αθλητή-ρια από τις τάξεις της.
 • Όσα  παιδιά ανήκουν στα αγωνιστικά τμήματα οφείλουν να ενημερώνουν τον προπονητή για τυχόν απουσία τους από τους αγώνες ή τις προπονήσεις της ομάδας . Σε περίπτωση που απουσιάζουν συστηματικά χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος απουσίας και  στην περίπτωση συνεχιζόμενων παραβάσεων των  κανονισμών  θα αντικαθίστανται  από άλλους αθλητές-ριες της ακαδημίας .
 • Οι αθλητές-ριες  πρέπει να απευθύνονται στον προπονητή και μόνο, για οτιδήποτε έχει σχέση με τους ίδιους και την ομάδα ( π.χ. προβλήματα σχέσεων με συναθλητές ή με τον ίδιο τον προπονητή, με γονείς, με διαιτητές, τραυματισμούς, αρρώστιες, θεραπείες με φάρμακα, ειδική διατροφή, φροντιστήρια, μαθήματα, εξετάσεις, ιδιαιτερότητες, θέματα υγείας κλπ.)
 • Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης  και  του αγώνα οι  παίκτες να απομακρύνονται από το χώρο της προπόνησης  και  του πάγκου για οποιονδήποτε λόγο, εκτός αν  έχουν πρώτα  πάρει άδεια από τον προπονητή τους.
 • Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα οι αθλητές να φορούν αξεσουάρ (βραχιόλια, δαχτυλίδια κ.α.)  τα οποία είναι επικίνδυνα για τον τραυματισμό των ίδιων και των συναθλητών τους.
 • Οι αθλητές-ριες  οφείλουν να φορούν στις προπονήσεις  ΜΟΝΟ ρούχα της ομάδας , να διατηρούν καθαρές και σε καλή κατάσταση τις στολές των αγώνων που τους παρέχει ο σύλλογος και να προσέρχονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με αυτές.
 • Οι αθλητές-ριες θα εισέρχονται στο χώρο προπόνησης ή αγώνα  μόνο μετά από υπόδειξη του προπονητή.
 • Οι αθλητές –ριες υποχρεούνται να διατηρούν τους χώρους προπόνησης  και των αποδυτήριων καθαρούς μετά την αποχώρηση τους από αυτά .

Απαγορεύονται  αυστηρά  υποδείξεις  ή  εκδηλώσεις  παραπόνων  στους  προπονητές.

Με την έναρξη της περιόδου τα παιδιά κατατάσσονται σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία και τις τεχνικές γνώσεις που έχουν.  Η κατάταξη γίνεται ΜΟΝΟΝ από τους προπονητές των τμημάτων με την έγκριση του Α’ προπονητή ή της επιτροπής προπονητών. Κατά την διάρκεια της περιόδου μετά από πρόταση του προπονητή του τμήματος και με την σύμφωνη γνώμη του Α΄ προπονητή  ή της επιτροπής προπονητών μπορεί να γίνει αλλαγή του τμήματος του παιδιού και της ομάδας. Στην αρχική κατάταξη όπως και στις προαναφερθείσες αλλαγές                 οποιοσδήποτε άλλος  δεν μπορεί να έχει καμία συμμετοχή.

Με το τέλος της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου γίνεται αξιολόγηση του κάθε αθλητή-ριας  από τους προπονητές και ενημερώνεται ο αθλητής-ρια  και ο έχων την επιμέλεια, σε ποιο  τμήμα θα ανήκει  την επόμενη σεζόν. Στη περίπτωση που αθλητής-ρια  του συλλόγου            ο οποίος έχει δελτίο , αγωνίστηκε σε επίσημους αγώνες της ομάδας (εκτός  ΠΑΙΔΙΚΟΥ – ΕΦΗΒΙΚΟΥ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ) και δεν επιθυμεί να παραμείνει στο σύλλογο τότε η κάθε περίπτωση αξιολογείται από τη διοίκηση της ακαδημίας ξεχωριστά. Στη περίπτωση που η ομάδα κρίνει – έχει ενημερώσει τον αθλητή-ρια  ότι δεν θα είναι μέλος αγωνιστικού τμήματος και ο αθλητής-ρια  θέλει να αποχωρήσει τότε διαγράφεται από τις λίστες του Παναθηναϊκού Α.Ο. έχοντας εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή και όποια έξοδα έχει καταβάλει                 ο Σύλλογος για τον συγκεκριμένο αθλητή-ρια . Αθλητής  που ανήκει στο δυναμικό της Παιδικής ή Εφηβικής ομάδας και θέλει ο ίδιος να αποχωρήσει ή να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα και ο προπονητής τον θέλει στην ομάδα του, τότε η κάθε περίπτωση αθλητή αξιολογείται ξεχωριστά και η απόφαση ανήκει στη διοίκηση της Ακαδημίας της  ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αθλήτρια που ανήκει στο δυναμικό των Κορασίδων ή Νεανίδων και θέλει  να αποχωρήσει ή να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα και ο προπονητής την θέλει στην ομάδα του, τότε η κάθε περίπτωση αθλητή  αξιολογείται ξεχωριστά και η απόφαση ανήκει στη διοίκηση της Ακαδημίας του  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο.. Στη περίπτωση που αθλητής-ρια  ή γονέας εξυβρίσει ή θίξει  την αξιοπρέπεια των προπονητών η υπευθύνων της Ακαδημίας (αποδεδειγμένα)  τότε               η Ακαδημία του Παναθηναϊκού Α.Ο. έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει ή να απομακρύνει τον αθλητή-ρια από τις τάξεις της  και η κάθε περίπτωση αξιολογείται ξεχωριστά από τους υπευθύνους της Ακαδημίας και κατ΄ επέκταση από την Διοίκηση του Συλλόγου .

 Για οποιοδήποτε παράπονο ή απορία τους, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία της Ακαδημίας ή στον υπεύθυνο της Ακαδημίας αν κριθεί αναγκαίο. Στην περίπτωση που ο γονέας κρίνει ότι η απάντηση της γραμματείας  ή των υπευθύνων της Ακαδημίας  δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να απευθυνθεί απ’ ευθείας στην Διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο . Το έργο των προπονητών είναι η προπόνηση και η διαχείριση των αγώνων, καμία  διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και  κρίνονται από τους  υπεύθυνους  της Ακαδημίας  και κατ’ επέκταση από την Διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Πρωταρχικός στόχος της ακαδημίας είναι τα παιδιά να ευχαριστιούνται το μπάσκετ αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουν χαρακτήρα που να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία,  η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα!