«Σύλλογος μεγάλος» και στο πρωτάθλημα στίβου σαν σήμερα (16 Ιουνίου)το 1996 στο Ολυμπιακό Στάδιο , καθώς οι αθλητές του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και η «μάνα του λόχου» δεν λησμονεί την συγκεκριμένη στιγμή/

Οι «πράσινοι» χτύπησαν στα ίσα τον τίτλο από τον πανίσχυρο τότε Πανελλήνιο και έμειναν στη δεύτερη θέση στις λεπτομέρειες. Στη Τρίτη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε ο Ολυμπιακός έχοντας μεγάλη διαφορά από τους «πράσινους»

Αναλυτικότερα η 4Χ400 του «τριφυλλιού» κατέκτησε τη πρώτη θέση  τερματίζοντας σε χρόνο 3.14.43 , αφήνοντας τους αντιπάλους τους αρκετά μέτρα πίσω. Από κει και πέρα στα 400 μέτρα έλαμψε το άστρο του κύπριου αθλητή του Παναθηναϊκού Ευρυπίδη Δημοσθένους όπου πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο  46.62.

«Πράσινη» βάφτηκε και η κούρσα των 800 μέτρων καθώς ο Παναγιώτης Στρουμπάκος έκανε το καθήκον του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο σπουδαίος αθλητής του «τριφυλλιού» πήρε τη πρώτη θέση με χρόνο 1.50.06 και χάρισε πολύτιμους βαθμούς στον σύλλογο.

Ακόμα ο Ηλίας Λουκά κατέκτησε τη πρώτη θέση στη σφαίρα υψώνοντας ψηλότερα από όλες τη πράσινη σημαία με βολή στα 19 μέτρα και 32 εκατοστά.