Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος παρουσιάζει τα ρεκόρ του Συλλόγου στην 112χρονη ιστορία του σε όλα τα αθλήματα και σας την παρουσιάζει.
Η περιήγηση στον κόσμο των «πράσινων» ρεκόρ ξεκινάει από ένα αγώνισμα που δεν υφίσταται πλέον και πρόκειται για το ύψος άνευ φοράς.
Ως αγώνισμα υπήρχε στους Ολυμπιακούς αγώνες από το 1900 μέχρι το 1912 και ο άλλοτε τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Κώστας Τσικλητήρας είχε γράψει την δική του ιστορία στο αγώνισμα έχοντας το παγκόσμιο ρεκόρ το 1912 στην Αλεξάνδρια με 1.72μ. αλλά και δύο ολυμπιακά μετάλλια. Ωστόσο ο Τσικλητήρας ως αθλητής στίβου είχε το δελτίο του στον Πανελλήνιο.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα το αγώνισμα συμπεριλαμβανόταν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι και περίπου το τέλος της δεκαετίας του 1920. Ο αθλητής του «τριφυλλιού» που έγραψε τη μεγαλύτερη ιστορία ήταν ο Αντώνης Καρυοφύλλης που ήταν ίσως ο καλύτερος άλτης άνευ φοράς του Συλλόγου.
Γεννήθηκε το 1904 και από πολλούς θεωρείται ο καλύτερης Έλληνας αθλητής την δεκαετία του 20΄ ενώ ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση που άνοιξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολλανδία το 1928.
Κατέρριψε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο ύψος1.76 (1925), 1.77 (1925), 1.82 (1925) και 1.85,8 (1928).
Παρόλα αυτά η μεγάλη του στιγμή στο ύψος άνευ φοράς ήρθε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1925 που έγινε στη Λεμεσό (23-26 Απριλίου).
Την τελευταία ημέρα στο αγώνισμα του ύψους άνευ φοράς ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και ο «τριφυλλοφόρος» αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1μ. και 36.5 εκ. γράφοντας την δική του ανεξίτηλη ιστορία στον χώρο του «πράσινου» στίβου και έχοντας ένα ακατάρριπτο Παναθηναϊκό ρεκόρ στο ενεργητικό του.
Στη δεύτερη θέση ισοβάθμισαν οι αθλητές Σ. Βάλβης (Πανελληνίου), Κλεοβούλου (Ζήνων Λάρνακας), Καλλίνικος (Γ.Σ. Ολύμπια) και Βαλδασαρίδης (Γ.Σ. Ολύμπια) άπαντες με επίδοση 1,30μ.
Ο Καρυοφύλλης εγκατέλειψε τον ενεργό αθλητισμό το 1930 λόγω σπουδών στο Παρίσι αφήνοντας ωστόσο ανεξίτηλη τη σφραγίδα του . Εν συνεχεία διετέλεσε γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.