Το τμήμα πυγμαχίας του «τριφυλλιού» είναι από τα πλέον ένδοξα του Συλλόγου και έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο των ρινγκ.

ο «πράσινο» μποξ του ΠΑΟ με έτος ίδρυσης το 1926 είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα  στην χώρα με 90 επίσημους τίτλους και έδρα το προπονητήριο της Θύρας 5 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

 Πλέον τα ηνία του τμήματος αναλαμβάνει ο Θοδωρής Ριτζάκης ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο του αθλήματος αλλά και με την «πράσινη» φανέλα.

Έχει αναδειχτεί πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό στην κατηγορία των 69 κιλών και αποτελεί μια από τις πιο  δυναμικές μορφές της ελληνικής πυγμαχίας.

Σε δήλωση του στο www.panathinaikos1908.gr «Είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Στόχος μας είναι το τμήμα πυγμαχίας να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο να έρθουν άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου να το γνωρίσουν.

Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία γύρω από το άθλημα και να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το τμήμα έχει τεράστια ιστορία , έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλο πυγμαχικό σύλλογο στην Ελλάδα και οφείλουμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές της «πράσινης» παράδοσης».

Σε ότι αφορά τα ωράρια προπόνησης στην Θύρα 5 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας  έχουν ως εξής :Δευτέρα-Παρασκευή (5μ.μ.-10μ.μ.) και Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο (11:00-12:30) .