Σκηνή βγαλμένη από την πιο όμορφη «τρίφυλλη»… ταινία των ονείρων μας με τους ποδηλάτες του ΠΑΟ Μανώλη Ντεγιάννη και Λουκά Σκρέκη που σταμάτησαν για να βοηθήσουν τον συναθλητή τους Τάκη Χριστόπουλο που έπαθε λάστιχο και τον ξαναοδήγησαν στο πρώτο γκρουπ και ο Σύλλογος δεν λήσμονεί τη στιγμή.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου  που έλαβε χώρα στη Λακωνία ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του πριν από 8 χρόνια.

Σίγουρα η Τρίτη θέση του Τάσου Κουμπέτσου στους Νέους άνδρες  ήταν πολύ  σημαντική και έδειξε ότι ο Σύλλογος έχει και πάλι δυναμική στο συγκεκριμένο τμήμα καθώς μετά από πολλά χρόνια ήταν και πάλι στο βάθρο.

Ωστόσο ίσως  το πιο μεγάλο  επίτευγμα των ποδηλατών του «τριφυλλιού» είναι η αλληλεγγύη που έδειξαν μεταξύ τους σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Συγκεκριμένα η μεγάλη ελπίδα του ΠΑΟ , ο Τάκης Χριστόπουλος έπαθε λάστιχο στο δυσκολότερο σημείο της διαδρομής στο 36ο-37ο χιλιόμετρο.

Ο συναθλητής του Μανώλης Ντεγιάννης αντιλαμβάνεται μέσα στο γκρουπ το συμβάν , σταματά μαζί του και επί τόπου έβγαλε τη ρόδα του και την αντικατέστησε με τη σκασμένη, προκειμένου να μη χάσει το γκρουπ και πολύτιμο χρόνο.

Πίσω τους ακριβώς ακολουθούσε ο ποδηλάτης του «τριφυλλιού»  Λουκάς Σκρέκης που αντιλήφθηκε το συμβάν και ελάττωσε την ταχύτητα του και περίμενε τον Χριστόπουλο για να κολλήσει πίσω στη ρόδα του και να τον οδηγήσει χωρίς τριβές αέρα και απώλεια ενέργειας για αυτόν (παρά μόνο για τον Σκρέκη) και πάλι στο πρώτο γκρουπ.

Πράγματι η «πράσινη» ομάδα τα κατάφερε και ο Χριστόπουλος κατόρθωσε και τερμάτισε μαζί με το πρώτο γκρουπ καταλαμβάνοντας τελικά την 25η θέση με 5.08.00.