Ο τεράστιος Panathinaikos βοήθησε τα μέγιστα ώστε η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Euro που έγινε στα γήπεδα της Πορτογαλίας πριν από 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα η βάση της «γαλανόλευκης» ομάδας βασίστηκε κυρίως σε ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού και φυσικά οι «πράσινοι» είχαν την …πολυπληθέστερη αποστολή. Αναλυτικότερα οι «τριφυλλοφόροι» παίκτες που οδήγησαν στην πρώτη θέση της Ευρώπης την Εθνική Ελλάδας, αφήνοντας …άφωνο όλο τον πλανήτη , ήταν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια ενώ ο Άγγελος Μπασινάς έπαιξε σε πέντε ματς σημειώνοντας και ένα γκολ στο πρώτο ματς με την Πορτογαλία το 2-1.  Ακόμα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε σε δύο αγώνες ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των πρώην «πράσινων» Γιώργου Καραγκούνη (τότε έπαιζε στην Ίντερ) και του Τάκκη Φύσσα (αγωνιζόταν στη Μπενφίκα).

Σαν σήμερα έγινε ο τελικός της Ελλάδας με την Πορτογαλία όπου η Εθνική νίκησε με 1-0 και φυσικά το «τριφύλλι» έπαιξε καθοριστικό ρόλος στη συγκεκριμένη πορεία.