Ο σπουδαίος δημοσιογράφος Χάρης Λυμπερόπουλος άφησε την στάμπα του ποικιλοτρόπως στον ελληνικό αθλητισμό και ο Σύλλογος δεν λησμονεί την σπουδαία προσφορά του.
Επρόκειτο για μια εξέχουσα μορφή του εγχώριου αθλητισμού που τον υπηρέτησε από διάφορα πόστο όπως αυτό του αθλητή αλλά ήταν παράλληλα και εκ των πρωτοπόρων αθλητικών συντακτών.
Για την προσφορά του τιμήθηκε δύο φορές, από το Ίδρυμα Μπότση (1987, 2019) και από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών (2018).
Ο Λυμπερόπουλος ασχολήθηκε εκτενώς με τον αθλητισμό και πέτυχε διακρίσεις τόσο ως πρωταθλητής Ελλάδας αγωνισμάτων στίβου και συγκεκριμένα του πεντάθλου και του άλματος εις μήκος και μέλος της Εθνικής Ομάδας στίβου, όσο και σαν ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου αλλά και σαν οδηγός αγώνων ταχύτητας.
Σχετικά με τις συλλογικές του προτιμήσεις αναφέρει ο σπουδαίος Φαίδων Κωνσταντουδάκης τα εξής στον ακόλουθο σύνδεσμο
«ΗΤΑΝ «πράσινος», σε αθλητική προτίμηση, αλλά διέθετε την ικανότητα να μη το προβάλλει σε σημείο, που να τον κάνει αντιπαθή σε άλλους «χρωματισμούς». Κι έτσι διατηρούσε στην επιφάνεια «την βιτρίνα» του «λειτουργού» και όχι του «οπαδού».
Ο ίδιος ήταν παρόντας σε πολλά σημαντικά «πράσινα» αθλητικά γεγονότα όπως η πορεία προς το Γουέμπλεϊ και οι τελικοί του Διηπειρωτικού κυπέλλου.
Επιπλέον ήταν δίπλα στον επικοντιστή του «τριφυλλιού» Χρήστο Παπανικολάου στις μεγάλες…πτήσεις του ενώ στο βιβλίο που περιγράφει τη ζωή του «Κοντά στον αιώνα« και το έγραψε η κόρη του Κατερίνα, βλέπουμε και κάποιες άλλες «πράσινες» συναντήσεις.
Πιο συγκεκριμένα την περίοδο της κατοχής έκανε εκτενείς αναφορές στους Σβολόπουλο και Μαντζάρογλου οι οποίοι έκαναν τις δικές τους ηρωικές πράξεις αντίστασης και ο Λυμπερόπουλος είχε τη δική του προσέγγιση μαζί τους.