Η ιστορία του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης του Παναθηναϊκού όπως την εξιστορεί η Μαρία Αργυρίου στο pao1908.com

Ο Σύλλογος παραθέτει την ιστορία ενός τμήματος που χάρισε ένδοξες στιγμές στο «τριφύλλι» και ουσιαστικά βασιζόταν σε μία αθλήτρια, τη Μαρία Αργυρίου.

Το τμήμα ουσιαστικά λειτούργησε από το 1989 ως το 1995 και βασική του εκπρόσωπος στους αγώνες ήταν η Μαρία Αργυρίου.

Η ίδια θυμάται «Έκανα από πολύ μικρή κολύμβηση στον Παναθηναϊκό που ήταν και ο αδερφός μου και είχα δελτίο από το 1982 μέχρι και το 1989. Τότε άλλαξα άθλημα και πήγα στη συγχρονισμένη κολύμβηση και η εμπειρία που είχα στο νερό σε συνδυασμό με το ότι μου άρεσε πολύ ο χορός έφεραν καλά αποτελέσματα.

Τότε η καλλιτεχνική κολύμβηση που την έλεγαν συγχρονισμένη έκανε τα πρώτα της βήματα και στην Ελλάδα και η Κολυμβητική Ομοσπονδία είχε πάρει πρωτοβουλία ώστε να αναπτυχθεί το αγώνισμα.

Εντάχθηκα  πολύ γρήγορα στην Εθνική ομάδα και ξεκίνησα έτσι μια καριέρα που κράτησε περίπου μια εξαετία.

Με πλησίασαν αρκετές φορές σε αυτό το διάστημα από άλλους συλλόγους που καλλιεργούσαν πιο εντατικά τη συγχρονισμένη κολύμβηση, όμως η απάντηση μου πάντα ήταν…Μόνο Παναθηναϊκάρα!

Δεν με πείραζε ότι ήμουν μόνη μου και αντιμετώπιζα πολυάριθμες συμμετοχές από τα άλλα σωματεία. Ουσιαστικά η κεντρική μου προπόνηση γινόταν με την Εθνική ομάδα και μια ομοσπονδιακή κόουτς  Ναταλία Μάσιουκ που είχαμε από τη Ρωσία».

Η χρονιά-σταθμός για την ίδια και το τμήμα του Παναθηναϊκού ήταν το 1994 και η Αργυρίου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, την 4η θέση στο Μεσογειακό πρωτάθλημα και την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.