Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο ...ωραίος μάγκας και Παναθηναϊκός Νίκος Κούρκουλός και ο Σύλλογος δεν τον λησμονεί.

Ο Ζωγραφιώτης «ζεν πρεμιέ» ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς  και ήταν ταγμένος στη παναθηναϊκή ιδέα από μικρό παιδί. Είχε τεράστια αγάπη για τον «σύλλογο μεγάλο» ενώ ήξερε καλά και τα …μυστικά της στρογγυλής θεάς. Μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του 50΄ , παράλληλα με τους πρώτους του ρόλους στη σκηνή , αγωνιζόταν στο «τριφύλλι» ως κεντρικός αμυντικός φορώντας τη φανέλα με το νούμερο πέντε.

Συγκεκριμένα τη διετία 1951-53 αγωνίστηκε στην ομάδα της καρδιάς του και προπονούταν με τη μεγάλη ομάδα , ενώ ο Οδυσσέας Τσούτσος τον θεωρούσε ταλαντούχο και ανερχόμενο.

Παρόλα αυτά η τέχνη κέρδισε τον Νίκο Κούρκουλο ωστόσο η «τρέλα» του για την ομάδα της καρδιάς του ήταν η  μόνιμη …συντροφιά του. Παρακολουθούσε τους αγώνες του «τριφυλλιού» ως οπαδός ενώ την περίοδο του Γουέμπλει ο Αστραπόγιαννος» έδινε το παρών ως θεατής ακόμα και στις…προπονήσεις της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κούρκουλος αγαπούσε γενικά τον αθλητισμό ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας μπόουλινγκ.