Περίπου πέντε μήνες μετά τη κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού στο Παρίσι, ο «Σύλλογος μεγάλος» , κατάφερε να σηκώσει και το διηπειρωτικό κύπελλο, σαν σήμερα το 1996 και η Μάνα του Λόχου δεν λησμονούν τη στιγμή.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν  να πάρουν τη συγκεκριμένη κούπα και το πέτυχαν σε μια σειρά αγώνων απέναντι στην Ολίμπια Βενάδο Τουέρτο.

Σαν σήμερα το «τριφύλλι» νίκησε στο τελευταίο ματς την ομάδα από την Αργεντινή με 101-76  (τα άλλα δύο ματς είχαν τελειώσει με 83-78 και 83-89)  γιορτάζοντας μια ακόμα διεθνή επιτυχία.   Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μπάιρον Ντίνκινς όπου σημείωσε 24 πόντους ενώ εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του Αμίτσι με 18 πόντους.

Το ρόστερ της ομάδας εκείνης της χρονιάς που ξεκίνησε με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και συνεχίστηκε με τον Μιχάλη Κυρίτση αποτελούνταν από τους εξής: Φραγκίσκος  Αλβέρτης, Νίκος Οικονόμου, Μπάιρον Ντίνκινς, Μίκαελ Κοχ, Τζον Κόρφας, Μαρτσέλο Νικόλα, Ούγκο Σκονοκίνι, Φεράν Μαρτίνιεθ,Τζούλιους Νουόσου, Τζον Αμίτσι, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Γιάννης Γεωργικόπουλος, Τζον Σάλεϊ, Σάσα Μάρκοβιτς, Λεωνίδας Σκούταρης