Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Συλλόγου Γιώργου Ανδρέου.

Η πράσινη οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ομάδας που έγραψε τεράστια ιστορία με χρυσά γράμματα.

Γεννήθηκε στις 22 Mαρτίου του 1937 στη περιοχή της Γούβας στον Aγ. Aρτέμιο. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Aρίωνα (B’ κατηγορία και A2) σε ηλικία μόλις 13 ετών  στο γήπεδο που υπήρχε πίσω από το Α΄ νεκροταφείο.

Από το 1955 ήρθε στην Παναθηναϊκή οικογένεια αφού τον είδαν σε εννιά φιλικούς αγώνες και αγωνίστηκε μέχρι το 1967.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον του Aπόλλωνα πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό αφού οι “πράσινοι” μόλις έμαθαν ότι μιλάει με την “ελαφρά ταξιαρχία” κινήθηκαν αστραπιαία και τον ένταξαν στο δυναμικό τους.

Τα παρατσούκλια του ήταν «ο βράχος» και «ο γίγαντας» ενώ τό 1955, ο προπονητής τής Εθνικής Νέων, Ιταλός Ρίνο Μαρτίνι, τόν συμπεριέλαβε στην αποστολή τής Εθνικής στην Ισπανία, όπου αγωνίστηκε στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά Νέων τής Βαρκελώνης.
Από τότε ήταν  βασικό στέλεχος τών Εθνικών συγκροτημάτων Νέων καί Ενόπλων, όπου διέπρεψε.

Σέ ηλικία 21 χρόνων, 2 Δεκεμβρίου 1959, φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα τής Εθνικής Ανδρών, στον αγώνα τής Εθνικής μας με την αντίστοιχη τής Δανιας! Επτά φορές διεθνής με την γαλανόλευκη! Πέντε φορές Πρωταθλητης Ελλάδος με τήν φανέλα τού Παναθηναϊκού, 1960, 1961,1962,1964,1965.

Aγωνίστηκε σε 170 παιχνίδια και πέτυχε 12 γκολ ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Eθνικής Eνόπλων, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Iράν ενώ εν συνεχεία φόρεσε και τη φανέλα με το εθνόσημο για 7 παιχνίδια.

Tο 1968 πήγε στην Aμερική και αγωνίστηκε για έναν χρόνο στην ομάδα Greek America ενώ ως προπονητής έχει στα παλμαρέ του μια άνοδο στην A’ Eθνική το 1974 με την Kαλαμάτα.

Καλο ταξίδι…