Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιόρτασε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου και τίμησε τους κορυφαίους «πράσινους» της χρονιάς που πέρασε τιμώντας τους με τα Παναθηναϊκά βραβεία. Οι Κώστας Γκελαούζος,Δέσποινα Γεωργιάδου και Ρούλης Αγραπιδάκης τιμήθηκαν από τη διοίκηση

Σε μια άκρως «πράσινη» βραδιά στο Baraonda ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια και χτες βρέθηκαν αντιπροσωπείες από όλα τα τμήματα για να απονείμουν τα εύσημα και τα τρία Παναθηναϊκά βραβεία της χρονιάς που πέρασε.

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κ. Παναγιώτης Μαλακατές τόνισε «Τα Παναθηναϊκά βραβεία είναι ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναβίωση του θεσμού του Χρυσού Τριφυλλιού που έδινε τις περασμένες δεκαετίες η διοίκηση του «τριφυλλιού». Για εμάς η ιστορία μας είναι ο οδηγός μας και για αυτό το λόγο υπάρχουν και τα βραβεία όλων των ετών τιμής ένεκεν σε όλες και όλους από το 1908».

Σε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε ειπώθηκαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2021 και οι 30 επίσημοι τίτλοι που πήρε ο Σύλλογος.

Πρώτη χρονικά τιμήθηκε η Δέσποινα Γεωργιάδου ως καλύτερη αθλήτρια του Παναθηναϊκού για το 2021 χάρη στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη σπάθη. Η «πράσινη» πρωταθλήτρια βρίσκεται στη Γαλλία και συνεχίζει την προετοιμασία της και έστειλε μέσω βίντεο το δικό της μήνυμα «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για αυτή την πραγματικά μεγάλη τιμή και να δώσω και τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου που καθημερινά μοχθούν».

Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο ο προπονητής της Χρήστος Σαϊνης που ανέφερε «Η επιτυχία της Δέσποινας και του Κώστα (Γκελαούζου) ήρθε με διάστημα λίγων ωρών και ζήσαμε και εγώ με την Δέσποινα με μεγάλη χαρά και υπερηφάνια την επιτυχία του Γκελαούζου. Η Γεωργιάδου θέλω να πω ότι πριν το Παγκόσμιο είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και παράλληλα πέρασε και Covid. Αυτομάτως η επιτυχία αυτή νομίζω ότι γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν υπολογίσουμε αυτά τα δεδομένα. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο για τη στήριξη που έχουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να τιμούμε τα χρώματα του Παναθηναϊκού».

Κατόπιν ανακηρύχτηκε κορυφαίος αθλητής του Παναθηναϊκού ο Κώστας Γκελαούζος ο οποίος και τιμήθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Βρανόπουλο.

Αξίζει να σημειωθί πάντως ότι πρώτος πήρε τον λόγο για την συγκεκριμένη βράβευση ο μεγάλος αντίπαλος του Κώστα Γκελαούζου, ο Παναγιώτης Καραϊσκός του Πανελληνίου Γ.Σ. που ήταν επίσημος φιλοξενούμενος.

Εξήρε την αγωνιστική και την εξωαγωνιστική αξία του Κώστα Γκελαούζου και μίλησε για την σπουδαία επιτυχία του αντιπάλου του με την επιθυμία να συνεχίζουν να καταπίνουν παρέα τα χιλιόμετρα.

Ο Κώστας Γκελαούζος ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω την συγκεκριμένη διάκριση και αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μένα είναι πιο τιμητικό ότι η επιτυχία  που είχα  στον Μαραθώνιο  ανήκει στον Σύλλογο, παρά το ότι ανήκει σε εμένα».

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Βρανόπουλος επισήμανε «Για τον Κώστα δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα , μιλάνε οι επιτυχίες του από μόνες τους. Θέλω να πω μόνο ότι ο Γκελαούζος είναι η προσωποποίηση του Παναθηναϊκού μας , το ήθος του και η αγωνιστική του αξία είναι σπουδαία και είναι τιμή να τον έχουμε στον Σύλλογο».

Τέλος, ο «εκλεκτός» για το βραβείο ήθους ήταν ο Ρούλης Αγραπιδάκης ο οποίος είναι η ζω ντανή ιστορία του τμήματος βόλεϊ του Συλλόγου. Ο Αγραπιδάκης δεν ήταν παρόντας λόγω ενός προβλήματος υγείας ωστόσο ο Σωτήρης Πανταλέων μίλησε εκ μέρους του.

«Θέλω να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Ρούλη στην αποψινή βραδιά ωστόσο ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέτρψε να είναι μαζί μας. Θα ήθελα να πω πολλά πράγματα για τον Ρούλη και μάλιστα έχω γράψει και κάποια πράγματα για εκείνον. Θα τα κρατήσω για να τα πω και να είναι και αυτός παρόντας και για αυτό τον λόγο θα βραβευτεί από κοντά σε ένα από τα επόμενα ματς του Συλλόγου».