Ο Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κ. Δημήτρης Βρανόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης και ο λόγος του ήταν ο ακόλουθος:

Εύχομαι σαν Παναθηναϊκός να ζήσουμε φέτος μεγάλες διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα μας  και ο Σύλλογος να αποκτήσει σύντομα τις εγκαταστάσεις που δικαιούται, αντάξια της ιστορίας του και του μεγέθους του.

Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας παραθέσω τις σκέψεις μου πάνω στο πρότζεκτ του Βοτανικού.

Το εγχείρημα της διπλής ανάπλασης απασχολεί τα Παναθηναϊκά δρώμενα τα τελευταία 20 χρόνια.

Είναι ένα εγχείρημα το οποίο η τρέχουσα διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού  ουσιαστικά κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις  του Α.Ο.

Από Τη στιγμή της εκλογής μας, στόχος μας ήταν στις διαπραγματεύσεις  με τους εμπλεκόμενους φορείς  να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό  μας και να το παρουσιάσουμε στα μέλη του.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι εδώ για να ξεκαθαρίσει για μια ακόμα φορά πως μόνο  το εκλογικό σώμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αποτελούμενο από τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του, είναι αρμόδιο να αποφασίσει για το μέλλον του Συλλόγου.

Από την πλευρά μου οφείλω να σας διαβεβαιώσω  πως καθόλη την διάρκεια των μακροσκελών διαπραγματεύσεων, διενεργούσαμε πάντοτε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για τον Σύλλογο μας. Μην ξεχνάμε όμως  ότι σε οποιαδήποτε  διαπραγμάτευση, δεν μπορεί να μην γίνουν κάποιες υποχωρήσεις προκειμένου να επέλθει συμφωνία. Παράλληλα πρέπει να μη γίνει και καμία υποχώρηση  σε θέματα μείζονος σημασίας. Αυτό πιστεύω ότι πετύχαμε μέσα από την διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα και εγώ θερμά να ευχαριστήσω  τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Παναγιώτη Μαλακατέ , ο οποίος  έχει προασπίσει σθεναρά και επιτακτικά τα συμφέροντα  του Παναθηναϊκού μας  καθ όλη την διάρκεια των διαβουλεύσεων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  επίσης στη νομική επιτροπή του Α.Ο. για τον Βοτανικό και το Δ.Σ. του Α.Ο. για τον επαγγελματισμό που έδειξαν καθ όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Τα κριτήρια τα οποία επιστρατεύτηκαν από την διοίκηση μας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων  με τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με το τι θεωρούμε  εμείς ως διοίκηση καλό για τον Σύλλογο, καθώς και οι συμβάσεις στην τελική τους μορφή, θα αξιολογηθούν από το εκλογικό σώμα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, στην επερχόμενη ψηφοφορία.

Όπως ανέφερε και ο κ. Μαλακατές  σύσσωμο το Δ.Σ. θεωρεί τις συμβάσεις  του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμφέρουσες για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στο σύνολο τους. Για αυτό το λόγο θα κάνουμε θετική εισήγηση  ως προς την διπλή ανάπλαση  στην επερχόμενη γενική συνέλευση.

Δε νοείται Παναθηναϊκός που να μη νιώθει τη Λεωφόρο σαν το  σπίτι του. Είναι ο χώρος που γαλουχήθηκαν με Παναθηναϊκά ιδεώδη  χιλιάδες αθλητές. Ο χώρος που τα ιερά τέρατα του Συλλόγου μεγαλούργησαν. Είναι οι κερκίδες που το οπαδικό κίνημα της Θύρας 13 απέκτησε σάρκα και οστά και έδινε πάντα το βροντερό παρών του όποτε του ζητήθηκε. Πραγματικά δεν μπορώ  να βρω τις κατάλληλες λέξεις  ώστε να περιγράψω τα συναισθήματα  μου για αυτό το γήπεδο.

Ωστόσο η ανάγκη  για στέγαση των τμημάτων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού  μας σε σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει πλέον σοβαρά  λειτουργικά προβλήματα, καθώς οι περισσότερες αίθουσες στη Λεωφόρο αδυνατούν  να καλύψουν τις ανάγκες των τμημάτων μας.

Αυτό αποδίδεται κυρίως στην παλαιότητα της κατασκευής του γηπέδου μας που φέτος γιορτάζουμε τα 100α του γενέθλια. Η απόκτηση σύγχρονων και λειτουργικών εγκαταστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είναι λοιπόν  κάτι  παραπάνω από αναγκαία, για να μπορέσει ο Σύλλογος να μεγαλουργήσει  όπως του αξίζει.

Προσωπικά αυτό που συνιστώ σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι ψυχραιμία. Όλοι γνωρίζουμε πόσο βαρύνουσας  είναι το ζήτημα του γηπεδικού.

Συνιστώ  λοιπόν ομόνοια μεταξύ των φιλάθλων μας , ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η τελική απόφαση της Γ.Σ. Η αλληλοφαγωμάρα και η διχόνοια μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα και καταστάσεις μπορούν να επιφέρουν. Όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν, μόνο ενωμένοι γράφουμε ιστορία και πάμε μπροστά.

Ως διοίκηση αφουγκραζόμαστε στο έπακρο τις πάσης φύσεως ανησυχίες  των φιλάθλων μας γύρω από το όλο εγχείρημα της διπλής ανάπλασης . Δεσμευόμαστε να πράξουμε το αυτονόητο:

Αφού αναρτήσουμε  όλες τις επιμέρους συμβάσεις, να συζητήσουμε τους προβληματισμούς  του κόσμου, να λύσουμε όλες του τις απορίες και να απαντήσουμε εμπεριστατωμένα  σε όσες ερωτήσεις μας τεθούν και σήμερα αλλά και στην επερχόμενη  γενική συνέλευση.