Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν 1929-30 ο Παναθηναϊκός του Γιόζεφ Κίνσλερ καθώς οι «λεβέντες με καρδιά» κατέκτησαν το πρωτάθλημα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Οι «πράσινοι» φίλαθλοι πανηγύρισαν έξαλλα τον τίτλο  στους δρόμους της Αθήνας τραγουδώντας ως τα ξημερώματα  για τα κατορθώματα της ομάδας τους «Εβάλαμε οκτώ στον Ολυμπιακό και άλλα τέσσερα στον Άρη».

Για την ιστορία οι «τριφυλλοφόροι» αντιμετώπισαν τη  τελευταία αγωνιστή τον αξιόμαχο Άρη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας  έχοντας για ισχυρό κίνητρο το αήττητο εκείνης της χρονιάς. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο προηγούνταν με 1-2. Το «πράσινο» τέρμα είχε σημειώσει ο Άγγελος Μεσσάρης και οι «λεβέντες με καρδιά» πήραν κουράγιο από αυτό προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.

Όπερ και εγένετο ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα όταν ο Μίμης Πιερράκος με ασύλληπτο σουτ (σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής) κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουμπλή γράφοντας το τελικό 2-2.   Το ρόστερ των πράσινων πρωταθλητών εκείνης της περιόδου ήταν το ακόλουθο:Μεσσάρης, Μ.Πιερράκος, Δ.Συμεωνίδης, Μηγιάκης,  Δ.Μπαλτάσης, Αργυράκης, Βασιλείου, Στέφ. Πιερράκος, Ανδρίτσος, Κ.Μπαλτάσης, Υποφάντης, Αντωνόπουλος, Τζιραλίδης, Μπόγδανος, Παπαδόπουλος, Καλογερόπουλος και Μαντζαβινος.