Ένα ακόμα ντέρμπι της ...ντροπής πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια στο τότε Στάδιο Καραϊσκάκη μεταξύ των δύο «αιωνίων».
Επρόκειτο για ένα ματς ιστορικό όπου οι αποφάσεις που πάρθηκαν σημάδεψαν μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πριν τη σέντρα οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με το «τριφύλλι» να έχει πιο εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.
Ο διαιτητής Τιμολέων Λάτσιος ανέλαβε δράση στο 19΄ όπου απέβαλε τον Παπαδημητρίου επειδή… έδωσε επιδεικτικά τη μπάλα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια ο «ερυθρόλευκος» Συνετόπουλος κλοτσούσε στο… ψαχνό τους Ελευθεράκη και Δημητρίου και η μόνη του τιμωρία ήταν μια κίτρινη κάρτα.
Στο 45΄ ο ρέφερι «κατάπιε» ένα πέναλτι σε καθαρή περίπτωση ανατροπής πάνω στον Ντεμέλο από τους Βιέρα και Συνετόπουλο.
Εννιά λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης ο «άρχοντας» της αναμέτρησης έδειξε κόκκινη στον Αθανασόπουλο, ο παίκτης του «τριφυλλιού» αρνήθηκε να βγει και ξεκινάνε επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ των παικτών
Ο εριστικός Συνετόπουλος εκνεύρισε τον Βασίλη Κωνσταντίνου με αποτέλεσμα να τον κυνηγάει ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού σε όλο το γήπεδο για να τον πιάσει. Αυτή μάλλον η ευκαιρία που έψαχνε ο ρέφερι για να διακόψει το ματς ισχυριζόμενος ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τον αγώνα. Ωστόσο η αλήθεια ήταν ότι ο Μίμης Δομάζος προσπαθούσε να μαζέψει τους συμπαίκτες του ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα
Η συνέχεια του ντέρμπι παίχτηκε εκτός γηπέδου, όπου η ΕΠΟ για να σιγουρέψει τον «ερυθρόλευκο» τίτλο μηδένισε τους «πράσινους» τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό όσο και στα δυο επόμενα (με ΠΑΟΚ και Αιγάλεω). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμωρία που έχει δοθεί σε ομάδα του ΠΟΚ…
Αξιοσημείωτη ήταν η δήλωση του προπονητή του ΠΑΟΚ Λες Σάνον όπου ανέφερε «Έβλεπα όλο το ντέρμπι στην τηλεόραση. Η λογική οδήγησε τη σκέψη μου ότι κάποιος δεν θα άντεχε αυτό που γινόταν και θα όρθωνε το ανάστημα του εναντίον της αδικίας, για να τεθεί επιτέλους κάποτε φραγμός στις αυθαιρεσίες και αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός».
Δυστυχώς ο « Σύλλογος μεγάλος» εκτός από το ματς στα χαρτιά στις 11 Μαρτίου, έχασε και έναν πολύ μεγάλο Παναθηναϊκό παράγοντα, τον Γιώργο Γιαννουλάτο. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ομάδας έχασε τη ζωή του βλέποντας το παιχνίδι από τη τηλεόραση και η ένταση του ματς σε συνδυασμό με τις αδικίες εις βάρος του «τριφυλλιού» τον έσκασαν.
Ο Γιώργος Γιαννουλάτος έκανε αισθητή τη παρουσία του στα διοικητικά της ομάδας από τις αρχές της δεκαετίας του 20΄ ενώ το 1934 διατέλεσε πρόεδρος.