Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το 1980 ο «αιώνια πιστός» τραγουδοποιός Νίκος Ξυλούρης και ο Σύλλογος δεν τον λησμονεί.

Ο Νίκος Ξυλούρης (Ανώγεια Ρεθύμνου, 7 Ιουλίου 1936 – Πειραιάς, 8 Φεβρουαρίου 1980), γνωστός και με το παρατσούκλι Ψαρονίκος, ήταν Έλληνας μουσικός και τραγουδιστής.

Αν και υποστήριζε και τον ΟΦΗ λόγω εντοπιότητας εντούτοις δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό που αποτυπώθηκε και σε τραγούδι.

Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ,
επήρες το πρωτάθλημα μεγάλε και τράνε
Αήττητος ως τώρα, ετίμησες τη χώρα…
Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ,
όπου και αν πάνε οι παίκτες σου γυρίζουν νικητές..
Στολίζεις την Ελλάδα μεγάλη μου ομάδα…
Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ,
εύχομαι δα να είσαστε πάντα πρωταθλητές
Τρέμουν εχθροί και φίλοι σαν βλέπουν το τριφύλλι..

Ο Παναθηναϊκός της περιόδου 1963-1964 κατόρθωσε ένα μοναδικό μέχρι το 2019 κατόρθωμα: κατέκτησε αήττητος (με 24 νίκες και έξι ισοπαλίες) το Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (1964-65), το Τριφύλλι κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα, σημειώνοντας 20 νίκες, εννιά ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο Νίκος Ξυλούρης, για να τιμήσει την ομάδα της Αθήνας, ηχογράφησε το 1965 το τραγούδι «Αήττητε Παναθηναϊκέ» σε ρυθμό καλαματιανό, με τον Νικόλα Καράτζη στην κύρια φωνή (ο Ξυλούσης έπαιξε λύρα και έκανε τη δεύτερη φωνή). Στο λαούτο συμμετείχε ο Γιάννης Ξυλούρης. Το τραγούδι βρισκόταν στη β’ πλευρά του δίσκου Music Box 524.

Επιπλέον η γυναίκα του είχε αποκαλύψει σε εκδήλωση για τον Παναθηναϊκό ότι ο Νίκος Ξυλούρης είχε πει στη  μητέρα του στον τελικό του Γουέμπλεϊ που έβλεπαν στην τηλεόραση  «Να βρε μάνα με τα πράσινα είμαστε εμείς αυτούς υποστηρίζουμε».