Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, ο Βασίλη Τσιτσάνης, η ζωή του οποίου ήταν συνυφασμένη για πολλά χρόνια με τον Παναθηναϊκό, έφυγε απ’ τη ζωή σαν σήμερα, τον Ιανουάριο του 1984 και ο Σύλλογος δεν τον ξεχνά.

Ο τρικαλινός μουσικοσυνθέτης … μυήθηκε στη λατρεία του «τριφυλλιού» από τα μέσα της δεκαετίας του 30΄ όπου και μετακόμισε στην Αθήνα από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Σταδιακά, ο Τσιτσάνης ερχόταν κοντά στο σύλλογο, με αποκορύφωμα το τραγούδι που έφτιαξε για τους «πράσινους» τον Δεκέμβρη του 1963.

Με τον Μανώλη Χιώτη στο μπουζούκι και τραγουδιστή τον  Μανώλη Αγγελόπουλο, ηχογράφησε το τραγούδι: «Παναθηναϊκέ μοντέρνα μου ομάδα ,που σε λατρεύουν όλοι στην Ελλάδα ,εσύ που βγαίνεις κάθε χρόνο νικητής , το καμάρι μας και ο πρωταθλητής.. Εμπρός, εμπρός Παναθηναϊκέ ,να την πάρουμε και σήμερα τη νίκη  το πρωτάθλημα κι η δόξα σού ανήκει». Μάλιστα, είχε καλέσει όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού στα γραφεία της Κολούμπια, δωρίζοντας τους το δισκάκι των 45 στροφών.

Το επιστέγασμα της σχέσης του Τσιτσάνη με το «τριφύλλι» ήρθε λίγο αργότερα, όταν η κόρη του Βικτώρια αρραβωνιάστηκε τον τότε άσο της ομάδας, Φραγκίσκο Σούρπη.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αδερφικού φίλου του Βασίλη Τσιτσάνη, Σωτήρη Αλεξίου όπου επισημαίνει  «Ο Παναθηναϊκός, πολλές φορές, γιόρταζε τη νίκη στα μπουζούκια του Τσιτσάνη ο οποίος έγινε φίλαθλος της ομάδας όταν η κόρη του Βικτωρία αρραβωνιάστηκε τον Φ. Σούρπη, συμφοιτητή της στην Ιατρική Σχολή». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Τσιτσάνης διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις με τους Μίμη Δομάζο, Αριστείδη Καμάρα, αλλά και τον «καλπάζων συνταγματάρχη» Φέρεντς Πούσκας.