Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1971 για το ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου.

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Παρότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός  αποτελεί ένα κομμάτι ξεχωριστό στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού εθλητισμού εντούτοις προέρχεται από τη «μάνα του λόχου» και σίγουρα δεν θα μπορούσε να μη λάβει μέρος στην αφιερωματική στήλη για τις καλύτερες χρονιές όλων των αθλημάτων.

Επιλέχθηκε ως κορυφαία χρονιά το 1971 όταν ο Παναθηναϊκός έλαβε μέρος στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών αλλά και στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Προπονητής ήταν ο Φέρεντς Πούσκας και ορισμένοι από τους άσους της εποχής ήταν οι: Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου, Τομαράς, Βλάχος, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Βαζέχα, Κουβάς, Δεληγιάννης, Καμάρας, Γραμμός,Καλλιγέρης, Γονιός, Μητρόπουλος, Χατζηανδρέου, Πανόπουλος, Παπαδημητρίου, Καραμανλής, Ροκίδης, Λίναρης, Φούκος και Γεράκης.