Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1967 για τμήμα θαλάσσιου σκι του «τριφυλλιού».
Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.
Μεγάλη είναι η ιστορία του τμήματος θαλάσσιου σκι του Παναθηναϊκού καθώς διέπρεψε από το 1965 μέχρι και το 1979. Μάλιστα το «τριφύλλι» ήταν ένας από τους πρώτους συλλόγους που δημιουργήθηκαν στο συγκεκριμένο σπορ και ήταν ο μοναδικός «χερσαίος» όμιλος, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της ομοσπονδίας θαλάσσιου ήταν ναυτικοί όμιλοι.
Η πρώτη επιτυχία για το τμήμα ήταν… διεθνής και συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας πήρε την 4η θέση στις φιγούρες στους διεθνείς αγώνες της Βυρητού το 1965.
Ο κολυμβητής Γιώργος Κασιδόκωστας ήταν ουσιαστικά ο εμπνευστής και ο δημιουργός του τμήματος. Το 1967 ο Παντελής Κασιδόκωστας κατέπληξε τα πλήθη καθώς πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στις φιγούρες. Δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση αποδεικνύοντας ότι ήταν ένας από τους καλύτερους θαλλάσιους σκιερ της εποχής του στην Ευρώπη. Δυστυχώς αυτές οι επιτυχίες δεν έτυχαν ανάλογης προβολής καθώς το καθεστώς της χούντας και ο Γ.Γ. Κωνσταντίνου Ασλανίδη επέλεγε σε ποια αθλήματα θα έκανε προβολή και σε ποια όχι. Και το θαλάσσιο σκι όπως και ο Παναθηναϊκός δεν περιλαμβάνοντο σε αυτά.
Ακόμα και μετά την επταετία όμως ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη λάμψη του και η Λ.Ζήση κατέκτησε την 9η θέση στις φιγούρες στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Νεανίδων το 1975.
Εντός των συνόρων οι αδερφοί Κασιδόκωστα (Παντελης-Γιώργος-Γρηγόρης)σάρωσαν τους τίτλους ενώ πρωταθλητής ήταν και οι Ν.Σκούζης και Κ.Λομβέρδος
Από τις γυναίκες ιστορία είχε γράψει η Μαρία Βελισσαροπούλου με τίτλους στο άλμα και το σλάλομ όπως και η Ζήση στις φιγούρες. Κορυφαία χρονιά του τμήματος ήταν το 1967 όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.