Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις ...χρυσές χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1926 για το φυσιολατρικό τμήμα των «πράσινων»!

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός ξεκινάει μια αφιερωματική στήλη με τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε σπορ.

Ξεκινάμε την συγκεκριμένη σειρά με το φυσιολατρικό-ορειβατικό τμήμα που ήταν ενεργό τις δεκαετίες του ΄ 20 και του ΄30.  

Το «τριφύλλι» σύστησε ορειβατικό-φυσιολατρικό τμήμα και διοργάνωνε εκδρομές  σε διάφορα φυσικά περιβάλλοντα γύρω από την Αττική και συχνά πυκνά λαμβάνανε μέρος και αθλητές του «τριφυλλιού» από διάφορα άλλα τμήματα.

 Η σύσταση εξυπηρετούσε περισσότερο  τις ανάγκες των φυσιολατρών παναθηναϊκών και αποτελούσε μια ανάσα για τους αθλητές του συλλόγου ώστε να περνάνε κάποιες ευχάριστες ώρες. 

Κορυφαία χρονιά του τμήματος πάντως ήταν το 1926 όπου αθλητές του τμήματος έλαβαν μέρος και σε ορειβατικούς αγώνες τον Μαϊο του συγκεκριμένου έτους αποδεικνύοντας ότι το τμήμα είχε και αγωνιστικό χαρακτήρα.

 Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν τότε ο Παντελής Καρασεβδάς , μια πολύπλευρη προσωπικότητα με μεγάλες ικανότητες σε όλα τα επίπεδα, ο οποίος και ενθάρρυνε το συγκεκριμένο σπορ.