Μια λαμπρή μορφή της παναθηναϊκής ιστορίας ήταν ο αξέχαστος Σπύρος Υποφάντης που ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής του Συλλόγου αλλά και ο πρώτος καταγεγραμμένος ΑμεΑ στον Σύλλογο.Έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή το 1993 και ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν λησμονεί τη στιγμή.
Γεννήθηκε το 1909 στην Αθήνα και σε ηλικία 18 ετών τον εντόπισε ο Απόστολος Νικολαιδης και τον έντυσε στα πράσινα από την ‘Άμυνα Αμπελοκήπων.
Αμέσως έγινε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας και αγωνίστηκε για μια δεκαετία με το «τριφύλλι» στο στήθος παίζοντας αριστερά στο κέντρο και στην επίθεση. Έζησε μεγάλες στιγμές στον Σύλλογο κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1930 και πέντε πρωταθλήματα Αθηνών (1929, 1930, 1931, 1934, 1937).
Στο μεταξύ έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα δέκα φορές το χρονικό διάστημα 1930-33 και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της εποχής του. Ήταν ένας παίκτης με ψυχή και τσαμπουκά και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟ (μαζί με τον Τερεζάκη του ΟΣΦΠ) που αποβλήθηκαν σε ντέρμπι αιωνίων το 1931.
Σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1937 και λίγο αργότερα ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος τον ανάγκασε να ντυθεί στο χακί.
Στις 27/12/1944 στη διάρκεια των Δεκεμβριανών γεγονότων στην Αθήνα αδέσποτος όλμος σκότωσε την αδελφή του, το γαμπρό του, το παιδί τους και την υπηρεσία τους, ενώ ο ίδιος έμεινε ανάπηρος στο αριστερό του πόδι.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Σύλλογος στάθηκε στο πλευρό του Υποφάντη και τον προσέλαβε ως υπάλληλο μέχρι και τη συνταξιοδότηση του.
Επιπλέον οι «πράσινοι έδωσαν φιλικό και τα έσοδα του ματς θα πήγαιναν για να φτιάξει μεταλλικό πόδι και να μπορέσει να το φορέσει το 1947.
Τρία χρόνια αργότερα σε μία συγκινητική στιγμή ο Υποφάντης ήταν ένας από αυτούς που συνόδευσαν τα οστά του κολλητού του φίλου και συμπαίκτη του στον ΠΑΟ Μίμη Πιερράκου , που τα έφεραν από το μέτωπο της Αλβανίας στο κοιμητήριο Ζωγράφου.
Ο Σπύρος Υποφάντης έφυγε από τη ζωή στις 29 Οκτωβρίου 1993 και σίγουρα έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος καταγεγραμμένος ΑμεΑ στον Παναθηναϊκό με άμεση αλληλεπίδραση με τον Σύλλογο.