Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και τις εκκλήσεις από την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα για περισσότερα μέτρα προστασίας, αποφάσισε να εφαρμόσει σε όλα τα τμήματα των Ακαδημιών και αμιγώς ερασιτεχνικών αθλημάτων το καθεστώς της αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης, όπως αυτή συστήνεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για το διάστημα που στην Περιφέρεια Αττικής διαρκούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα και ο Νομός είναι σε επίπεδο επικινδυνότητας 3 και άνω.

Ο Σύλλογος προέβη σε αυτή την απόφαση με γνώμονα την συνέχιση της μέχρι τώρα ομαλής διεξαγωγής των προπονήσεων των Ακαδημιών και του συνόλου των τμημάτων του, καθώς μέχρι τώρα μεν δεν έχει βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα σε αθλητή ακαδημιών, ωστόσο τα κρούσματα σε χώρους που οι αθλητές-τριες του Συλλόγου δραστηριοποιούνται όλο και αυξάνονται.

Η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση συστήνεται από την ΓΓΑ σε περίπτωση όπου ομάδες ή αθλητές-τριες ατομικών αθλημάτων έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και η προληπτική εφαρμογή της στον Παναθηναϊκό Α.Ο. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 * Αναβολή όλων τις προγραμματισμένων εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων των αθλητών (εκτός των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων)

*Ενημέρωση όλων των αθλητών-τριών και του υπόλοιπου επιτελείου για την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών τους και των μετακινήσεων εκτός από τις απολύτως απαραίτητες για τις υποχρεώσεις τους και την ομάδα

*Στο χώρο προπόνησης προσέρχονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για αυτή και φορώντας μάσκα

*Αποφεύγονται φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες

*Στην προπόνηση όλοι, εκτός των αθλητών-τριών την ώρα της άσκησης, φοράνε μάσκα.

* Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα θα παραμένει στην οικία του και υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά τον προπονητή ή τον υπεύθυνο της ομάδας.

 Γνώμονας της παραπάνω απόφασης είναι πάνω από όλα η υγεία των αθλητών, των οικογενειών τους και του προσωπικού του Συλλόγου, με συνεπακόλουθη την εύρυθμη διεξαγωγή προπονήσεων και προγραμματισμένων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Κοινωνική μας υποχρέωση και βασικός μας στόχος είναι στο τέλος αυτής της πανδημίας να βγούμε όλοι Πρωταθλητές.