Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή το 1999 ένας από τους σημαντικούς παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού ο Λουκάς Μπάρλος και ο Σύλλογος δεν λησμονεί το γεγονός ότι ήταν τακτικός θαμώνας στη Λεωφόρο, από την εποχή κιόλας που το ποδόσφαιρο ήταν ακόμα στις αγκάλες του Ερασιτέχνη.

Γεννήθηκε στο Δίστομο Βοιωτίας και κατόπιν μετακόμισε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη. Ο  «κύκλος» του μάλιστα  αναφέρει ότι ήταν φίλαθλος του Άρη στα παιδικά  του χρόνια καθώς ήταν και ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη ομάδα.

Μόλις ήρθε στην Αθήνα η ομάδα την οποία παρακολουθούσε με συχνότητα  πάντως ήταν ο Παναθηναϊκός ενώ είχε  και μπλοκ διαρκείας στον Σύλλογο.

Οι περιγραφές είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν τον Λουκά Μπάρλο ως θαμώνα της Θύρας 3 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ενώ χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ήρθε να δει τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό το 1980, την ίδια στιγμή που η ομάδα της οποίας ήταν πρόεδρος η ΑΕΚ, έπαιζε στο Καραϊσκάκη με τον Εθνικό.

Ιστορική μάλιστα είναι η φωτογραφία που δίνει συγχαρητήρια στον Μίμη Δομάζο αμέσως μετά τη λήξη του ματς όπως επίσης χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο όταν βρέθηκε στους πανηγυρισμούς της ομάδα του Ηρακλή μετά την κατάκτηση του κυπέλλου το 1976.

Όπως και να έχει ο Λουκάς Μπάρλος θεωρείται κατά γενική αναγνώριση ο σημαντικότερος πρόεδρος της ΑΕΚ  και στην εξόδιο ακολουθία του  παρευρέθηκαν  και οι τότε μεγάλοι παράγοντες του Παναθηναϊκού.