Με μεγάλη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα παναθηναϊκής κατάνυξης γιορτάστηκαν τα 112 χρόνια του Συλλόγου στον ιστορικό χώρο του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου μαζεύτηκαν στο πιο εμβληματικό κλειστό γυμναστήριο της χώρας και μαζί με την διοίκηση, ευχήθηκαν για τα γενέθλια του δημιουργήματος του Γιώργου Καλαφάτη, κόβοντας παράλληλα την ετήσια πίτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την κοπή της πίτας και  μέσα σε κλίμα συγκίνησης προβλήθηκε το βίντεο που έφτιαξε η «μάνα του λόχου» τιμώντας έτσι με αυτό τον τρόπο την 3η Φεβρουαρίου 1908.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον λόγο του  τόνισε «Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία. Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα όχι μόνο λόγω  της πίτας, αλλά γιατί ο Σύλλογος κλείνει τα 112 χρόνια. Να ευχηθώ ο Σύλλογος να μακροημερεύσει και να έχει όχι μόνο άλλα 112 αλλά 1000  χρόνια ζωής και λειτουργίας.

Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει στον Ερασιτέχνη . Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε θέσει κάποιους στόχους. Τα περισσότερα τμήματα πέρυσι ήταν στην Α2 Κατηγορία πλέον σχεδόν όλα είναι στην Α1.

Είπαμε φέτος ότι θα προσπαθήσουμε να εδραιωθούμε στη μεγάλη κατηγορία και κάποια τμήματα όχι απλά κατάφεραν να ενταχθούν αλλά στο τέλος να διεκδικήσουν και τίτλους.

Αυτό προφανώς δεν το λέω για να αγχώσω κάποιον. Ο δεύτερος στόχος ήταν να τα καταφέρουμε με τα χρέη και πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει σε ένα ποσοστό 97%-98%.

Επίσης θέλω να πω ότι ο Ερασιτέχνης λειτουργεί πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που τρέχουν για όλο αυτό τόσο την διοίκηση ,τα τεχνικά τιμ  αλλά και τους αθλητές. Τους 350 αθλητές, που είναι 2.000 μαζί με τις ακαδημίες οι οποίοι κάθε μέρα έρχονται, προπονούνται και φέρνουν τα αποτελέσματα για τον Σύλλογο.

Εύχομαι κάθε επιτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας. Οι αθλητές που είναι στα ατομικά σπορ να σπάσουν όσα περισσότερα ρεκόρ μπορούν και τα ομαδικά αθλήματα να φέρουν και άλλους τίτλους.

Θέλω να πω ότι είναι πολύ υπερήφανος για τα τμήματα ΑμεΑ που είναι επτά και του χρόνου εύχομαι να γίνουν δεκαεπτά και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό. Υγεία, αγάπη και ότι καλύτερο σε όλους».

Έπειτα ξεκίνησε η κοπή της πίτας όπου ο εκπρόσωπος κάθε τμήματος πήγαινε και διάλεγε το κομμάτι του  και το φλουρί έπεσε στο τμήμα του μπάσκετ γυναικών.