Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κ. Τάκης Μαλακατές προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την παύση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Απευθύνω αυτές τις ερωτήσεις στην επιτροπή λοιμοξιολόγων της χώρας μας οι οποίοι επηρεάζουν με τις εισηγήσεις τους την κυβέρνηση.

Για ποιο λόγο έχετε βάλει λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μη επιτρέποντας την διεξαγωγή αγώνων στις ομάδες που επιτρέψατε να προπονούνται;

Έχετε επιβάλει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που οι ομάδες ευλαβικά τηρούν;

Πόσα κρούσματα είχε όλο αυτό το διάστημα ο αθλητισμός;

Σε τι ποσοστό;

Πόσοι από αυτούς νοσήσαν βαριά επιβαρύνοντας την δημόσια υγεία;

Μήπως όλοι οι θετικοί στο 100% έχουν επανέλθει υγιείς και με αντισώματα;

Σε τι διαφέρει από τον επαγγελματικό αθλητισμό ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ώστε να είναι μόνο στη χώρα μας σε απραξία;

 Για ποιό λόγο μας στερείτε την χαρά της άθλησης, των αγώνων και της άμιλλας όταν τηρούμε με έξοδα και χωρίς έσοδα όλα όσα μας έχετε επιβάλει;

Ποια η διαφορά προπόνησης από αγώνα πάντα με πρωτόκολλα;

 Ποια η διαφορά προπόνησης 25 ατόμων συνεχώς ελεγμένων με τεστ από ένα αγώνα 70-100 ατόμων επίσης συνεχώς ελεγμένων με τεστ;

 Έχετε βάλει τους κανόνες και τους έχουμε υιοθετήσει στο 100% με ευλάβεια και συνέπεια προστατεύοντας την δημόσια υγεία.

Νους υγιής εν σώματι υγιή είπαν με σοφία οι πρόγονοι μας και όλη η υφήλιος το έκανε πράξη στην πανδημία αφήνοντας ανοικτό τον αθλητισμό.

Τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε για σταδιακό άνοιγμα κομμωτηρίων, λιανεμπορίου και σύντομα της εστίασης. Και προσωπικά πιστεύω ότι πολύ καλά θα κάνετε, βάλτε κανόνες και δώστε ζωή στην οικονομία της χώρας.

Και σε όλους εμάς που βάλατε κανόνες και ευλαβικά τους τηρούμε και με κόστος κάντε τα αυτονόητα ακόμα και τώρα στην ύστατη ώρα, μια ανάσα πριν την διάλυση μας !!!

 Διορθώστε έστω και τώρα το λάθος και ανοίξτε και πάλι τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Τάκης Μαλακατές Πρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο