Τάραξε τα μεταγραφικά νερά της ξιφασκίας ο Παναθηναϊκός εντάσσοντας στη δύναμη του 31 αθλητές και αθλήτριες και ξεχωρίζουν σίγουρα οι Φουστανάκης, Δακουτρός και Αγγελής στους άνδρες και οι Μιμηγιάννη, Κούρκουλου, Πεδιαδιτάκη και αδερφές Κάζαγλη στις γυναίκες.

Επέστρεψε για τα καλά ο Παναθηναϊκός στον χώρο της ξιφασκίας και πραγματοποίησε 31 μεταγραφές που αναμένεται να τον ανεβάσουν πολλά επίπεδα.

Ξεχωρίζει η μεταγραφή του Στέλιου Φουστανάκη που αυτή τη στιγμή είναι No6 στην Ελλάδα και έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς είναι και αθλητής Εθνικής ομάδας. Το 2021 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  ανδρών ενώ τρίτος ήταν και στο διεθνές κύπελλο Λύγκηστις. Επιπλέον νωρίτερα το 2016 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας Κ20 καθώς και Κυπελλούχος Ελλάδας.

Παράλληλα σημαντική είναι η επιστροφή και του Παύλου Δακουτρού από την ΑΕΚ  που έχει αγωνιστεί σε πολλές διοργανώσεις στο εξωτερικό ενώ παράλληλα είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες πενταθλητές. Στο μεταξύ στο «τριφύλλι» επέστρεψε και πάλι ο πολύπειρος Κωνσταντίνος Αγγελής με μεγάλες επιτυχίες στο βιογραφικό του.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες η Ελευθερία Μιμηγιάννη εντάσσεται και πάλι στο «τριφύλλι» με πολλά εγχώρια μετάλλια αλλά και παρουσίες σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ακόμα στον Παναθηναϊκό γυρίζει και η Χαριτίνη Κούρκουλου  που κατέκτησε το 2021 το χάλκινο μετάλλιο στο κύπελλο Ελλάδας Νέων γυναικών. Επιστροφή και για τη Μαριλένα Πεδιαδιτάκη που έχει ανέβει αρκετές φορές στο βάθρο στην Ελλάδα ενώ έχει ξιφομαχήσει και στο εξωτερικό σε υψηλό επίπεδο.

Πολύ σημαντική είναι και η επιστροφή των τριών αδερφών Κάζαγλη που στο παρελθόν έχουν δοξάσει τον Σύλλογο και θέλουν να κάνουν το ίδιο.

Αναλυτικά ήρθαν οι εξής:

Από ΑΣΑ Οπλομαχίας: Χριστίνα Κανδρή , Μαρία Κάζαγλη, Χριστίνα Κάζαγλη, Ρωμυλίνα Κάζαγλη, Ιάσων Σμπόνιας, Μαρία Σφυράκη, Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, Θοδωρής Παυλόπουλος, Μυρσίνη Παυλοπούλου, Χαριτίνη Σέψα, Πέτρος Πετράκης, Δέσποινα Πετράκη, Κωνσταντίνος Φουντουλάκης, Σοφία Ιωάννου, Ιωάννης Θωμόπουλος, Ελευθερία Μιμηγιάννη , Γιώργος Μαρινάκης, Χαριτίνη Κούρκουλου, Δημήτρης Κάζαγλης, Αριάδνη Λάγιου, Μαρίνα-Ελένη Πεδιαδιτάκη, Ευάγγελος-Πέτρος Μπάρκουρας, Ραφαέλα Πλυτά

Από ΑΣΑΟ Κέρκυρας Ανδρέας Μπουρμούρης

Από ΟΣ Κηφισιάς : Ιωάννης-Φίλιππος Τομαράς

Από Αρίστων Παιανίας : Κωνσταντίνος Αγγελής

Από Α.Λ. Μεσσαράς: Στυλιανός-Ραφαήλ Φουστανάκης

Από Α.Α. Βορείων Προαστίων: Ευαγγελία Ταράζη

Από Πανελλήνιο: Παναγιώτης Κάπελλος

Από Εθνικό Γ.Σ. : Ιωάννης Καλέσης

Από ΑΕΚ :Παύλος Δακουτρός

Στον αντίποδα αποχώρησαν οι εξής:

Γαβριέλα Κοκκόση από ΠΑΟ σε ΑΟ Ασπίδα, Ελένη Γώγου σε Ο.Ξ. Πεντέλης, Παναγιώτα Χαρμανίδου σε Ο.Ξ Πεντέλης, Κωνσταντίνα Σαϊτάνη σε Ο.Ξ.Πεντέλης, Γιώργος Αργυρόπουλος σε Ο.Ξ. Πεντέλης και Ηλίας Διδασκάλου σε Αρίστωνα Παιανίας